Hoe zwangerschapstests werken Denk je dat je zwanger bent?

Zelfs met de meest effectieve anticonceptiemethoden is er altijd een kans op fouten. Er is immers maar één sperma nodig om het ei te bevruchten. Om erachter te komen of dat al dan niet is gebeurd, is net zo eenvoudig als het nemen van een vrij verkrijgbare zwangerschapstest.

OTC-zwangerschapstests testen meestal uw urine op een hormoon genaamd choriongonadotropine (HCG). HCG is alleen aanwezig als je zwanger bent. Het hormoon wordt alleen vrijgegeven als een bevrucht ei zich buiten de baarmoeder of aan uw baarmoederslijmvlies hecht.

Koop online zwangerschapstests.

Er zijn verschillende manieren om uw urine te verzamelen voor de test. Afhankelijk van de test die u kiest, moet u mogelijk:

verzamel je urine in een beker en dompel een teststaafje in de vloeistof
verzamel je urine in een beker en gebruik een pipet om een ​​kleine hoeveelheid vloeistof in een speciale container te verplaatsen
plaats de teststick in het gebied van uw verwachte urinestraal zodat deze uw urine halverwege opvangt
Volgens Cleveland Clinic zijn de meeste tests 99 procent effectief als ze na een gemiste periode worden genomen. Het beste deel is dat je het kunt doen in de privacy van je eigen huis. Open eenvoudig de test, volg de instructies en wacht op de aanbevolen hoeveelheid tijd om de resultaten te bekijken.

Nadat de aanbevolen wachttijd is verstreken, worden uw resultaten op een van de volgende manieren weergegeven:

een verandering in kleur
een regel
een symbool, zoals plus of min
de woorden “zwanger” of “niet zwanger”

Hoe snel kun je een zwangerschapstest doen?
Wacht tot de week na uw gemiste menstruatie om een ​​zwangerschapstest te doen voor het meest nauwkeurige resultaat.

Als je niet wilt wachten tot je je menstruatie hebt gemist, moet je minstens een tot twee weken wachten nadat je seks hebt gehad. Als u zwanger bent, heeft uw lichaam tijd nodig om detecteerbare niveaus van HCG te ontwikkelen. Dit duurt meestal zeven tot 12 dagen na een succesvolle implantatie van een ei.

U kunt een onnauwkeurig resultaat krijgen als de test te vroeg in uw cyclus wordt afgelegd.

Je hebt je menstruatie gemist

Als u uw cyclus niet nauwkeurig volgt, is het misschien moeilijk om te bepalen of u te laat bent. Veel vrouwen hebben een menstruatiecyclus van 28 dagen. Overweeg een test te doen als het meer dan een maand geleden is sinds je laatste menstruatie.

Houd er rekening mee dat je menstruatie soms kan worden uitgesteld of overgeslagen vanwege stress, voeding, lichaamsbeweging of bepaalde medische aandoeningen.

Je hebt krampen

Implantatie kan ook een gevoel produceren dat lijkt op menstruatiekrampen. In de vroege zwangerschap kun je dit ongemak voelen en denken dat je menstruatie net om de hoek is, maar dan komt het nooit.